گزارش کلی هشتمین نمایشگاه تجارت و سرمایه گذاری جهان اسلام
آفرین صائمی | آبان ۱, ۱۳۹۶حضور همه جانبه نمایندگان ایران در هشتمین کنفرانس و نمایشگاه تجارت و سرمایه گذاری جهان اسلام
هشتمین کنفرانس و نمایشگاه تجارت و سرمایه گذاری جهان اسلام از ۲۷ تا ۳۰ شهریور ماه امسال در مرکز تجارت جهانی کشور مالزی در کوآلالامپور برگزار شد.
به گزارش دبیرخانه مرکز تجارت بینالملل سازمان همکاریهای کشورهای اسلامی در ایران، در این دوره نیز حضور نمایندگان ایران در بخش های مختلف این رویداد اعم از نمایشگاه، کنفرانس های جانبی و بخش سخنرانی ها حضوری قابل توجه بود.
در این دوره، محمدرضا دیانی مدیرعامل گروه توسعه سرمایهگذاری انتخاب به عنوان نخبه اقتصادی جهان اسلام انتخاب شد. این انتخاب هر ساله از سوی مرکز تجارت بین الملل سازمان همکاری های اسلامی صورت می گیرد و محمدرضا دیانی یکی از هشت چهره نخبه اقتصادی معرفی شده از سوی این مرکز بود.
وی در حاشیه این کنفرانس در گفت وگوی کوتاهی با خبرنگار ما پیرامون اهمیت و نقش چنین جوایزی در فعالیت و تعامل کشورهای اسلامی گفت: حضور ایران در این رویدادها راهگشای مسیرهایی است که نگاه محدود داخلی ما در ایران، آن ها را بسته و قفل می بیند.
محمدرضا دیانی که مردم ایران مجموعه او را با برند اسنوا می شناسند، ادامه داد: اگر اقتصاد بر مبنای نخبگان بخش خصوصی در ایران حکمفرما شود، برند ایران در جهان اسلام بی نظیر خواهد شد.
وی تاکید کرد: از آن جا که در حال حاضر فضای سیاسی بین برخی کشورهای اسلامی دچار تنش است، این قبیل رویدادها بستر خوبی را برای حضور اقتصاد ایران در بازار کشورهای مختلف ایجاد می کند.
وی عامل پیشرفت هلدینگ انتخاب و مدیریت این مجموعه را جهاد اقتصادی، خطرپذیری و تنوع بخشی به فعالیت های کاری مجموعه عنوان کرد.
دکتر اسماعیل موسی بنک از زیمبابوه، داتو حاجی برکت بن ابوبکر از مالزی، دکتر محمد یونس از بنگلادش،
داتو سری نیتین گوینگا از مالزی، داتو سری غزالی بن داتو محمد از مالزی، کمال نصر الدین مصطفی از مالزی و سید صالح الکیومی از عمان دیگر چهره های نخبه اقتصادی جهان اسلام در این کنفرانس بودند.
در این دوره، برای اولین بار جایزه زنان کارآفرین جهان اسلام ( رانیا ۲۰۱۷) به بخش های اصلی این کنفرانس اضافه شد.
در این رویداد دکتر سیده فاطمه مقیمی به عنوان یکی از زنان پیشرو و کارآفرین جهان اسلام به نمایندگی از ایران معرفی و تقدیر شد و جایزه خود را از دست همسر نخست وزیر کشور مالزی دریافت کرد.
عظیما زین الدین، زلیها کمال الدین، سیبل اراسلان، جمیله ابوبکر، مهیانا شمس الدین و شریفا شهاب الدین دیگر کارآفرینان زن معرفی شده در این رویداد بودند.
گردهمایی تجارت و اقتصاد آسیا و آفریقا، کنفرانس آموزش عالی کشورهای اسلامی، کنفرانس زیرساخت و سرمایه گذاری کشورهای اسلامی از جمله دیگر بخش های رویداد امسال بود.
در روز نخست این رویداد ۵ سخنران ایرانی در میان سخنرانان اصلی رویدادهای جانبی حضور داشتند که سطح حضور ایران در این رویداد را نشان می دهد.
محمدرضا دیانی در کنفرانس چهره های نخبه اقتصادی جهان اسلام، دکتر سیده فاطمه مقیمی کارآفرین برتر ایرانی و دکتر سلطانی مدیرعامل گروه صنعتی سورنا در کنفرانس سرمایه گذاری و زیرساخت جهان اسلام و زنان فردای آسه آن، دکتر حجازی مسوول واحد نوآوری دانشگاه پوترای مالزی و عضو هیأت علمی دانشگاه UPM مالزی در سومین اجلاس توسعه علوم و فناوری کشورهای اسلامی، دکتر گل زاده مدیرعامل شرکت فروشگاه های زنجیره ای رفاه در نشست نخبگان اقتصادی جهان اسلام و زنگویی معاون اجرایی دبیرخانه توسعه علوم و فناوری کشورهای اسلامی در اجلاس توسعه علوم و فناوری کشورهای اسلامی به سخنرانی پرداختند.
در بخش نمایشگاه، ۳۰۰ مترمربع از فضای نمایشگاه شامل ۱۶ غرفه به شرکت های ایرانی و پاویون ایران اختصاص داشت. همچنین هیأت ۳۵ نفره ایران در جلسات و برنامه های جانبی حضوری فعال داشتند.
حضور نمایندگان بخش دانشگاهی از جمله ویژگی ها و نقاط قوت هیأت ایرانی در رویداد اخیر بود. دکتر زالی رییس دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران، دکتر ضیاء معاون بین الملل دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران، دکتر کیوانی معاون آموزشی دانشگاه خوارزمی، دکتر پورعابدی معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی، دکتر رضا زاده رییس پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، دکتر فتحیان پور رییس ارتباط با صنعت دانشگاه صنعتی اصفهان و دکتر قیصری رییس مرکز نوآوری و تجاری سازی فناوری دانشگاه صنعتی اصفهان، نمایندگان بخش دانشگاهی و آموزش عالی کشور بودند که در این رویداد حضور یافتند.
بازدید نمایندگان دانشگاهی این هیأت از دانشگاه UPM مالزی، جلسه با دکتر افخم سفیر ایران در مالزی، جلسه با دکتر قنبری رایزن علمی سفارت ایران در مالزی، سخنرانی دکتر زالی رییس دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران در کنفرانس آموزش عالی کشورهای جهان اسلام، بازدید از پارک علم و فناوری کشور مالزی و دیدار با مقامات این تکنوپارک از مهم ترین بخش های حضور هیأت دانشگاهی تلقی می شود.
همچنین دیگر نمایندگان ایرانی حاضر در این رویداد نیز طی جلسه ای جداگانه با سفیر ایران در کشور مالزی دیدار و گفت و گو کردند.
در حاشیه این رویداد دو تفاهم نامه نیز امضا شد؛ یکی میان دبیرخانه مرکز تجارت بینالملل سازمان همکاریهای کشورهای اسلامی با مرکز تجارت بین الملل آسه آن و یکی تفاهم نامه کانون ملی زنان بازرگان و کارآفرین ایران با این مرکز؛ هیأت ایرانی همچنین در ضیافت شام این رویداد نیز حضور یافت.