گزارش نشست خبری در خصوص پنجمین نمایشگاه تجارت و سرمایه گذاری جهان اسلام
admin | آبان ۳, ۱۳۹۳
گزارش نشست خبری در خصوص پنجمین نمایشگاه تجارت و سرمایه گذاری جهان اسلام و معرفی نماینده جمهوری اسلامی ایران در جمع برندگان جایزه نخبگان اقتصادی جهان اسلام
نامزد ایرانی جایزه نخبگان اقتصادی جهان اسلام: تولید در ایران باید به استانداردهای جهانی نزدیک شود
عکاس :احسان قلمچی
نامزد ایران برای جایزه «نخبگان اقتصادی جهان اسلام» گفت : برای رقابت در سطح جهان با تولیدکنندگان قدرتمند غربی و آسیایی، باید تولید کنندگانی با استانداردهای جهانی در ایران ایجاد کرده و بپذیریم برای بازی در سطح بین المللی باید بازیکن بین المللی داشت.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی دبیرخانه مرکز تجارت بین الملل سازمان همکاری های اسلامی در ایران ، یونس ژائله که در نشستی با اصحاب رسانه سخن می گفت در ابتدا به تلاش خود و مجموعه اش برای ارتقای سطح کیفی محصولات برای مردم ایران و فتح بازارهای جهانی اشاره و اظهار داشت: با وجود اینکه ایران دارای رتبه ۱۵۴ از نظر فضای کسب و کار در جهان است، در مجموعه «شیرین عسل» توانسته ایم به ۶۵ کشور دنیا صادرات داشته باشیم و بیش از یازده هزار پرسنل در بخش های مختلف با ما همکاری می کنند.
وی از صادرات ۱۳ میلیون یورویی به هلند، آلمان ، اتریش و اسپانیا خبر داد و یادآور شد: یکی از عوارض تحریم ها، بالا بردن تعرفه ها و حقوق ورودی کشورهای مختلف دنیا در مورد کالاهای ایرانی بود تا بازرگانان کشورهای مختلف به دلیل عدم توجیه اقتصادی، اساسا به سمت کالاهای ایرانی نروند. آنها پسته، کره کاکائو و کنستانتره از ایران خریداری می کردند اما امروز در کشورهای مختلف با بهانه قراردادن تحریم ها، قوانین بی مورد وضع می کنند چون باید به کشورهای غربیدر این مورد پاسخ بدهند
عکاس: احسان قلمچی
ژائله پتانسیل کشورهای اسلامی در زمینه تولید مواد اولیه مورد نیاز صنایع ایران را ، قابل قبول توصیف کرده و افزود: فقدان استراتژی بلند مدت صادراتی ، بر روابط با کشورهای اسلامی هم سایه افکنده است. تسهیلاتی چون قراردادهای ترجیحی و صفر کردن تعرفه ها سبب می شود مواد اولیه مورد نیاز خود را از کشورهای اسلامی تهیه کنیم و محصولات مختلف مورد نیاز را به آنها صادر کنیم.
نامزد ایران در جایزه سالیانه نخبگان اقتصادی جهان اسلام اضافه کرد: می توان ابتدا ۵ کشور را به صورت پایلوت در حوزه های مختلف انتخاب کرد و پس از آزمایش رویه های مختلف تجاری، به یک مدل مشخص رسید. وقتی تراز تجاری با یک کشور منفی است و آن کشور هیچ وارداتی از ایران ندارد یا حداقلی است، دلیلی به واردات گسترده از این کشور به ایران وجود ندارد. دلیلی ندارد میلیون ها تن ذرت از برزیل وارد کنیم در حالیکه آن کشور واردات چندانی از ما ندارد. بهتر است با آنهایی کار کنیم که تراز تجاری ما با آنها صفر یا مثبت است..
وی ادامه داد: نیازی به «جوایز صادراتی» نیست. می توان به ارائه تسهیلات جایگزین از قبیل پرداخت کرایه حمل و مواردی از این دست پرداخت که اتفاقا مانع ایجاد رانت در حوزه صادرات خواهد شد. در عین حال صادرکنندگان بتوانند از تخفیف واردات مواد اولیه بهره مند شوند.
ژائله خاطر نشان کرد: در شرایطی که می دانیم دولت با محدودیت جدی منابع مالی و ارزی مواجه است تولیدکنندگان ایرانی باید به سمت ارتقاء توان تولیدی و یافتن بازارهای هدف در سایر کشورها حرکت کرده و چشمداشتی به منابع دولتی نداشته باشند.
مدیر عامل «شیرین عسل» در ادامه نشست خود با اصحاب رسانه با انتقاد از آمار مبادلات تجاری ایران و کشورهای اسلامی اظهار داشت: وزیر محترم صنعت، معدن و تجارت و زیر مجموعه های این وزارتخانه بزرگ حتما باید فکری به حال این شرایط کرده و با سفرهای مختلف و رایزنی با مقامات این کشورها، توانمندی های فعلی ایران در حوزه های مختلف را برای مسئولان کشورهای اسلامی تشریح کنند.
عضو هیات نمایندگان اتاق تبریز در اتاق بازرگانی ایران افزود: در همه جای دنیا اتاق های بازرگانی ، روابط تجاری با سایر کشورها را تسهیل می کنند اما در ایران هنوز نتوانسته ایم از این پتانسیل بهره ببریم. وقتی تولید کننده ما ناچار است سود ۳۰ درصدی برای تسهیلات دریافتی از بانک ها بپردازد و در کشورهای اطراف، این سود یک درصد است و برخی از آنها به ازای هر تن صادرات، ۲۰۰ دلار به صادرکنندگان خود می پردازند و به سمت قراردادهای ترجیحی رفته اند، همین میزان فعالیت صادراتی تولید کنندگان ایرانی را باید شبیه معجزه دانست.
ژائله در پاسخ به سوالی در مورد فضای کسب و کار و تولید پس از روی کار آمدن دولت یازدهم گفت: حتما فضا بهبود یافته است چرا که دولت دارای درک درست از تولید و اشتغال است و تیم اقتصادی دولت از چهره های تحصیلکرده و با تجربه تشکیل شده است. شرایط بین المللی نیز بهتر از دولت گذشته است و همین کنترل شتاب تورم نشان می دهد هدف گذاری درستی صورت گرفته است که باید به تداوم آن امیدوار بود.
در این نشست دبیر اجرایی دبیر خانه ایران سازمان تجارت بین الملل سازمان همکاری های اسلامی ، با تشریح فعالیت های این مرکز که در کوالالامپور مالزی واقع است از برگزاری پنجمین نمایشگاه و کنفرانس بین المللی تجارت و سرمایه گذاری جهان اسلامی در ماه جاری در مالزی خبر داد و افزود : نمایشگاه توریسم و آموزش عالی جهان اسلام نیز در کنار این نمایشگاه، برگزار خواهد شد.
ملایی هدف از فعالیت های تجاری میان کشورهای اسلامی را استفاده از ظرفیت های قابل توجه این بخش عنوان کرد و اظهار داشت: با وجود امکانات بالقوه ایران در زمینه توریسم، کشورهای اسلامی دیگری نظیر مالزی و ترکیه ، چندین برابر ما از توریسم استفاده می کنند و حداقل می توان از پتانسیل توریست های مسلمان برای حضور در ایران استفاده کرد که گردش مالی قابل توجهی خواهد داشت.
وی با انتقاد از کم توجهی دانشگاه های ایرانی به جذب دانشجویان کشورهای اسلامی، برگزاری نخستین نمایشگاه آموزش عالی جهان اسلام را فرصتی مناسب برای شناسایی ظرفیت ها و تبلیغ توانایی های دانشگاه های شاخص ایران عنوان کرد.
دبیر اجرایی دبیرخانه ایران سازمان تجارت بین الملل سازمان همکاری اسلامی با یادآوری اهمیت ظرفیت اقتصادی کشورهای جهان اسلام به ویژه در شرایط تحریم های ظالمانه کشورهای غربی بر ضد ایران، خواستار حضور پررنگ تولید کنندگان ، صنایع و شرکت های ایرانی در نمایشگاه برای یافتن بازارهای صادراتی شد.
وی با اشاره به معرفی اسد الله عسگراولادی برای جایزه نخبگان اقتصادی جهان اسلام در حاشیه نمایشگاه سال گذشته و انتخاب وی از سوی هیات داوران اعلام کرد امسال هم نامزد ایران با توجه به رزومه درخشان و فعالیت های تجاری گسترده ای که صورت داده نظر کارشناسان این جایزه را به خود جلب کرده است.